marți, 4 mai 2010

Tort pufos si cremos

Intre retele Montignac am gasit o reteta de tort care parea simpla si sanatoasa asa ca m-am gandit sa o incerc.

Ingrediente:



BLATUL
5 oua
120g fructoza
40g cacao
Se poate sa adaugati si 30g de faina, eu nu am adaugat, insa consistenta de cacao trebuie urmarita, ca sa nu iasa amaruie.
Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cacao, si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna ( este destul de lichid) in tava pe hartie de copt unsa si tapetata cu faina.Se tine in cuptor f.f. putin cca 10 minute
Dupa care se scoate, se intoarce pe o alta hartie de copt si se extrage hartia de copt care este un pic lipita, insa va merge usor.

Dupa care se taie 3 parti egale.


CREMA :

250g branza Philadelfia (2 cutiute) sau Mascarpone
80g fructoza
300g frisca lichida
esenta de vanilie dr. Oetker ca sa iasa o crema de vanilie.

Se amesteca toate si se obtine o crema delicioasa.

Si acum dovada(se monteaza ca in poza):



Reteta: Culinar.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu