miercuri, 26 mai 2010

Prajitura cu iaurt si capsuni















Ingrediente:

4 oua
300g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat
300ml ulei
250g iaurt
600g faina
2 pliculete praf de copt
500g capsuni(cantitatea poate varia in functie de cum va place, cu mai multe sau mai putine fructe)


Prepararea:
Spalam bine capsunile, le indepartam coditele, dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.













Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt.
Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si mixam pana se omogenizeaza bine.

In compozitia obtinuta adaugam iaurtul si uleiul dupa care mixam din nou pana se inglobeaza bine toate ingredientele.

In final, adaugam faina in ploaie si mixam panase incorporeaza complet.

Ungem o tava de 23cm/30cm cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.
Peste capsunile pe care le-am pus la scurs, adaugam 2 linguri de faina si le amestecam.

Presaram apoi capsunile, peste compozitia din tava si introducem prajitura in cuptorul preincalzit. O lasam la copt la foc mic spre mediu timp de 45 minute.














Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit apoi daca dorim o putem pudra cu zahar. Este o prajiturica foarte simplu de pregatit si va asigur ca este delicioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu