Proteinele
Sursele animale de proteine sunt carnea, peştele, brânza, laptele, iaurtul (lactatele) şi ouăle. Sursele vegetale sunt produsele de soia (lapte, tofu), legumele (mazărea, fasolea, lintea, orezul,spanacul, brocolli), nucile(semintele de toate tipurile - alune), pâinea (cereale). Majoritatea persoanelor care consumă carne ingerează mai multe proteine decât are nevoie organismul, iar excesul este stocat în muşchi şi ficat ca glicogen. El poate fi transformat şi utilizat ca sursă de energie atunci când nu există suficient zahăr în sânge. Scopul unei alimentaţii sănătoase este de a menţine nivelul de zahăr din sânge echilibrat şi de a avea puţin glicogen sau grăsimi stocate.Concluzia este limitarea pe cat posibil a consumului de carne, fara excese.
Proteinele animale sunt ca o haina veche, folosita pentru ca animalul a consumat o parte din ea in viata lui, iar proteina vegetala este o haina perfect noua, vie.
Proteinele indeplinesc doua functii majore, fiind nutrientii principali responsabili cu cresterea si refacerea structurilor organismului uman.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu