luni, 26 aprilie 2010

Aloe Vera - planta miraculoasa


Inca din antichitate, Aloe Vera a fost utilizata in tratarea diferitelor afectiuni de catre oamenii din intreaga lume, pentru efectele sale binefacatoare asupra sanatatii, dar si frumusetii.

Printre proprietatile benefice ale acestei plante se numara si urmatoarele: intareste sistemul imunitar, are efect analgezic si calmeaza nervii.

Aloe Vera accelereaza si normalizeaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si detoxifica organismul. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara. Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze multe boli si anomalii. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Traversand organismul, echilibreaza starea generala.

Datorita compozitiei sale naturale, vegetale, tine corpul intr-o stare fiziologica sanatoasa, creeaza organismului posibilitatea de a se regenera. Prin intarirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil sa valorifice cele 240 de substante active, conform necesitatilor sale.

Aloe Vera este utilizata in terapia diferitelor afectiuni:
alergie, astm, anemie, artrite, artroze, afectiuni ale prostatei, afectiuni ale unghiilor, abcese, boli carentiale, bronsite, colita intestinala, cefalee, cistite, crampe musculare, combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, cataracta, constipatie cronica, diabet zaharat, depresii, entorse, escoriatii, eruptii cutanate, foliculite, furunculoze, faringite, gingivite, hemoroizi, herpes, hepatita cronica, insomnie, inflamatii cutanate, infectii fungice, intinderi musculare, ligamente, intepaturi de insecte, keratroza, keratite, pancreatita cronica, psoriazis, piele uscata, scleroza multipla, unghie incarnata, urticarie, viroze, vergeturi, varice, zona zoster.

Aloe Vera poate fi cultivata chiar si in apartamente, planta nefiind foarte pretentioasa. Totusi, este bine ca, atunci cand vreti sa va folositi de proprietatile ei in tratarea unei afectiuni, sa cereti parerea unui specialist in medicina naturista.

Sursa: Aloe Vera site

2 comentarii:

  1. Accepti o idee?
    Nu stiu daca o apreciezi pe Mihaela Radulescu, dar oricum ar fi, te sfatuiesc sa te uiti in cartea scrisa de ea, Despre lucruri simple, si o sa vezi ca are un capitol foarte interesant unde spune ce haine ar trebui sa aiba o femeie in dulap. Cred ca ar fi potrivit sa spicuiesti din el si sa-l postezi.
    Incepe asa: <"N-am cu ce sa ma imbrac!" Cea mai rostita fraza a femeii zilelor noastre...>
    Are dreptate nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Anca,

    Da, o apreciez pe Mihaela, o sa imi cumpar cartea(o comand pe net), multumesc mult pentru idee, o parte din postarile mele sunt luate si din carti, pentru a ajuta pe toata lumea :).

    Carmen

    RăspundețiȘtergere