joi, 18 martie 2010

8 Fructe/legume care 'ard' grasimi

Zilele trecute am gasit un studiu intr-o revista despre nutritie, legat de acele alimente care, consumate, au proprietatea de a topi grasimile din organism. Stiu ca suna cam , insa cercetatorii isi sustin cu tarie punctul de vedere: da, chiar exista aceste alimente si da, chiar te pot face sa slabesti, interesant, sa le enumeram:
1. MIGDALELE - au o concentratie mare de acid alfa-linolenic, ce accelereaza metabolismul grasimilor. Secretul consta in a manca nu mai mult de 12 bucati o data, altfel pot deveni o sursa calorica importanta, si in loc sa slbesti, te ingrasi. De preferat incerca-le pe cele crude, neprocesate, deci merg in salate !
2. Toate FRUCTELE DE PADURE (fragi, mure, zmeura) sunt pline de vitamina C; daca le consumi inainte de antrenamentul la sala, vei arde mai mult cu 30 % grasimi in timpul orei de sport, in curand apar si la noi !
3. SCORTISOARA - un sfert de lingurita pusa in cafea sau in lapte la micul dejun previne cresterea insulinei, si deci, previne stocarea grasimilor de catre organism si nu uitati se poate combina si cu miere !
4. MUSTARUL - condimentul principal din care este facut mustarul are capacitatea de a incetini cresterea tesutului adipos. Obisnuieste-te sa-l pui pe sandwich, pe friptura sau unde crezi ca se mai potriveste.
5. PORTOCALELE - un experiment ce a durat 14 ani a aratat ca femeile care consuma regulat portocale sau suc cu pulpa sunt mai slabe decat cele care nu consuma deloc acest fruct, deci un fresh de portocale zilnic, plus vitamina C incetineste procesul de imbatranire.
6. SEMINTELE DE SOIA - contin un ingredient care nu numai ca blocheaza absorbtia grasimilor dar distruge si depozitele existente, asa ca suntem sfatuiti sa le presaram pe salata, cam jumatate de cana.
7. CARTOFII DULCI - au un continut mai mare de fibre decat cartofii obisnuiti, pastreaza un nivel constant al insulinei si se recomanda a fi pregatiti la cuptor (copti), mie nu prea imi plac din pacate.
8 ARDEIUL IUTE - grabeste metabolismul, acesta nu e inclus in lista asta, insa l-am regasit in alte studii, asa ca daca va place, eu zic sa-l consumati.
Asadar, dragele mele, acum stiti ce aveti de pus in farfurie !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu