vineri, 11 iunie 2010

Ce sa mancam ca sa ne bronzam frumos

Daca tot am vorbit despre protectia solara, acum sa vorbim despre ce ar trebui sa mancam ca sa avem un bronz frumos. Am descoperit ca bronzul se pregateste si din interior si ca de obicei trebuie sa fim atente, la ce asezam in farfurie.
In aceasta perioada ar trebui sa consumam cat mai multe alimente bogate in antioxidanti, pentru a evita imbatranirea prematura a pielii, sau putem lua suplimente alimentare care contin vitaminele A, C si E plus selenium si beta-caroten. Alimente in care gasim vitamina C: ardeiul gras, rosii, capsuni. Beta-carotenul se gaseste in spanac, pepene verde, fructul de mango, caise, pepene galben, morcovi, piersici sau rodiile. Vitamina A se gaseste in ficat, galbenusul de ou, pestele gras sau in unt sau branza. Vitamina E o gasim in uleiurile vegetale, mai ales de cel de floarea soarelui sau de porumb, este prezenta si in alune si nuci, plus, dau energie. Seleniul, se afla in fructe de mare, peste, ciuperci, ceapa si usturoi, cat si in cerealele integrale. Un alt element de care trebuie sa se tina cont este hidratarea , si sa consumam acizi grasi, in special omega 3, care se afla in pestele gras (somon, ton, sardine) sau in uleiurile vegetale, nuci, fructul de avocado, germenii incoltiti de grau.
Pentru a avea un bronz rapid si frumos , cu cateva saptamani inainte de a pleca in vacanta, pregatiti-va pielea consumand in fiecare zi morcovi, piersici, spanac, sau caise. Cel mai indicat este ca fructele si legumele sa fie numai crude sau sub forma de suc (un pahar de suc zilnic).A se evita consumul a unor mari cantitati de dovlecei, marar si telina care sensibilizeaza pielea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu