Nutriţia este o artă. Pentru a menţine un bun echilibru, trebuie să vă asiguraţi că aveti o dieta variată, care vă furnizează substanţele nutritive de care corpul are nevoie şi este atât plăcută, cât şi satisfăcătoare, fără riscuri de a induce dezvoltarea unor boli. Asa ca am dorit sa prezint episodic pt a fi cat mai clar fiecare componenta a alimentatiei noastre. Nu mi-am propus sa ofer o dieta ci pur si simplu sa ‘lamuresc’ fiecare detaliu. Propriul dumneavoastră regim alimentar poate fi stabilit progresiv pornind de la a înţelege de ce corpul dumneavoastră are nevoie de diferite tipuri de alimente şi de ce prea mult din unele alimente nu vă este favorabil, benefic.
Proteinele
Sursele animale de proteine sunt carnea, peştele, brânza, laptele, iaurtul (lactatele) şi ouăle. Sursele vegetale sunt produsele de soia (lapte, tofu), legumele (mazărea, fasolea, lintea, orezul,spanacul, brocolli), nucile(semintele de toate tipurile - alune), pâinea (cereale). Majoritatea persoanelor care consumă carne ingerează mai multe proteine decât are nevoie organismul, iar excesul este stocat în muşchi şi ficat ca glicogen. El poate fi transformat şi utilizat ca sursă de energie atunci când nu există suficient zahăr în sânge. Scopul unei alimentaţii sănătoase este de a menţine nivelul de zahăr din sânge echilibrat şi de a avea puţin glicogen sau grăsimi stocate.
Concluzia este limitarea pe cat posibil a consumului de carne, fara excese.
Proteinele animale sunt ca o haina veche, folosita pentru ca animalul a consumat o parte din ea in viata lui, iar proteina vegetala este o haina perfect noua, vie.
Proteinele indeplinesc doua functii majore, fiind nutrientii principali responsabili cu cresterea si refacerea structurilor organismului uman.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu